De kunstenaar

ChriBu Art - CRYB Academy

KUNSTENAAR & ARTCOACH

De diversiteit van het talent van kunstenaar ChriBu kent geen grenzen. Naast haar prachtige kunstwerken heeft zij een project opgezet en hulpmiddelen ontwikkelt waarbij zij blinden en slechtzienden begeleidt bij het ontdekken van de schilderkunst in 3D. ChriBu is een begenadigd gepassioneerd kunstenaar in 3D, pop-art en abstraherend werk.

 

ChriBu is opgegroeid op een boerderij en toen zij nog een klein meisje was, liep zij vaak met een emmertje gevuld met verfspulletjes over het erf. Haar canvassen waren houten plaatjes en flessen. Meester Verlinden uit het vierde leerjaar (groep6) liet haar veel tekenen en schilderen. ChriBu was van jongs af aan heel goed en bedreven in tekenen en schilderen en wilde lerares plastische kunsten worden. Haar omgeving zag de noodzaak ervan niet in en ChriBu werd geadviseerd een beroep te leren. De beroepen van secretaresse en marketing assistente hebben haar geleerd om op eigen benen te staan. Zij is nooit gestopt met tekenen en schilderen. Later volgde zij een reeks cursussen van kunstenaars en heeft zij haar Masteropleidingen in diverse therapie-methoden afgerond (NLP, hypnose, Mesmerisme en Magnetisme). De kunstenaarscursussen waren soms een eye opener en bij anderen besefte ze dat haar eigen talent groter was.

ChriBu is een autodidact kunstenaar en geboren met artistiek talent. In de loop van de jaren heeft zij gigantisch veel kennis op gedaan, technieken geleerd en toegepast,  en imens veel vaardigheden ontwikkeld. Haar kunstcreaties zijn te vinden in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en zelfs in Guadeloupe. ChriBu is een selfmade kunstenaar die op eigenwijze manier haar eigen wijze ontwikkeld heeft waardoor haar kunst spreekt tot de ziel. 

 

Naast haar kunstenaarschap werkt ChriBu als vrijwilliger voor speciale mensen, zoals mensen met een visuele beperking. Dit is haar manier om iets terug te geven aan de maatschappij. Voor deze groep mensen heeft ChriBu de (C) CRYB-methode ontwikkeld. D.m.v. deze methode leert zij blinden en slechtzienden een 3D kunstwerk te maken en leert zij hen ook de kleuren voelen. Zelfs blinde mensen willen hun medemens laten zien wat ze in hun hoofd hebben. De CRYB-methode bestaat uit NLP-technieken, kleurentherapie, CRYB-schilderpallet en 3D-CRYB-kleurenwiel.

ChriBu behoort tot niveau 15 + kunstenaar (voor degenen die weten wat dat betekent) en noemt zichzelf een Art Coach in plaats van Art Teacher. Creëren is niet denken in problemen maar in oplossingen. Dit werkt ook door op je dagelijkse leven. Zo worden tijdens de workshops de hersenen geprikkeld om te schakelen als een soort van hersengymnastiek. Deze prikkelingen maken stoffen in de hersenen vrij wat resulteert in emotie en inzichten. ChriBu schildert altijd vanuit haar gevoel en zal nooit een kopie van haar eigen werk of van het werk van anderen maken c.q. naschilderen. Alle werken, inclusief die van haarzelf, moeten exclusief blijven. Als je iets wilt beheersen, moet je steeds weer oefenen en oefenen en schilderen tot je erbij neervalt. Iedere dag een tekenblok of penseel vastpakken is dan ook een must.

 

ChriBu heeft al een aantal exposities op haar naam staan waarvan er één in het Ikazia-ziekenhuis in Nederland op de afdeling oncologie is. Als gevolg van een moeilijke periode is zij nooit gestopt met schilderen. De paar minuten die ChriBu op een dag rechtop kon zitten, ging zij schilderen. Hier werd ze gelukkig van en zo kon zij op avontuur gaan zonder haar huis te verlaten. Op deze manier vergat zij eventjes hoe ziek ze was en hoefde ze niet na te denken over de toekomst.... of die er uberhaupt al zou zijn... Het resultaat van die periode hangt bij de afdeling Oncologie. Haar verlangen om te creëren werd nog sterker tijdens haar strijd, waardoor zij nog meer positieve inspiratie kreeg.

Eindeloze passie voor schilderen heeft haar nieuwe moed gegeven. Haar creatieve geest is haar ‘drijfveer' om haar ziekte te overwinnen. De fysieke energie is dan misschien nog beperkt, maar haar creatieve inspiraties en kunstwerken blijven haar stimuleren om eindeloos te creëren. Je hoeft niet fysiek fit te zijn, om toch creatief te kunnen denken. Haar hele leven is zij al creatief. Dit creatief denken gaat nooit weg en zij bepaalt de mate en de tijdstippen wanneer het proces loopt en tot uiting komt. Op een bepaald moment komt vaak de eruptie aan inspiraties.

Kleur is meer dan een visuele perceptie. Zintuiglijke werken, die met meerdere zintuigen worden waargenomen en 'ervaren'. Kleur is waar te nemen met alle zintuigen. Creëren is voor 90% het resultaat van emotie.

 

ChriBu is erkend Beroepskunstenaar en lid van NABK en BOK

 

Connect With Me

Heeft u een vraag? Kan ik u ergens mee helpen? Wilt u vrijblijvend een kijkje komen nemen? Laat het mij weten en vul onderstaande gegevens in. Ik neem asap contact op!

 
 
 


Get in Touch


 ChriBuKunst@gmail.com

+31  6  52415520

BTW nr. NL237796776B04

ChriBu Art

Cryb-Academy

 

© Copyright. All Rights Reserved.

Op alle mondelinge en schriftelijke overeenkomsten met ChriBu Art, Cryb-academy en haar vertegenwoordigers zijn de algemene voorwaarden van ChriBu Art van kracht.