Weetjes

ChriBu Art - CRYB Academy

KUNSTENAAR /ARTIST

(c) niets op deze website mag gecopieerd of verveelvoudigd worden. 

weetjes over de kunstenaar haar kunstenaarsleven

Daar waar er op websites van kunstenaars hele worskhops uitgeschreven staan, heeft ChriBu besloten om over haar kunstenaarservaringen te vertellen. 


Q.      Hoe komt er bij kunstenaar ChriBu een kunstwerk tot stand?

Hoofd, gevoel, handen, techniek

 Vanaf het moment dat ik een potlood kon vasthouden wou ik al tekenen. Ik liep vaak als klein hummeltje met een emmertje met verf en tekenspulletjes rond. Alles wat ik bedenk.. in mijn hoofd, wordt omgezet in gevoel en in beeld gebracht met mijn handen. Dagelijks loop ik naar mijn atelier en moet ik wat creatiefs doen.

Moeten?

Ja voor mij is het een moeten op een positieve manier.

De tot standkoming van een kunstwerk van hoofd naar gevoel naar handen is heel simplistisch opgesomd. Als kunstenaar kan je pas tot kunst komen door dagelijks je creatieve brein aan te zwengelen. Dat creatieve brein wat vervolgens omgezet moet worden in gevoel en vereeuwigd wordt door techniek.


Q.      Is schilderen voor ChriBu een levensbehoefte?

Wanneer ik een dag niet kan schilderen dan zet ik filmpjes aan op youtube om anderen te kunnen zien schilderen. Schilderen is 1 van mijn belangrijkste levensbehoeftes.Q.      Hoe lang ben je met een kunstwerk bezig?

Vaak vraagt men hoe lang ik met een kunstwerk bezig ben. Eigenlijk is dat een hele rare vraag want ik ben niet die 100 of 200 uur bezig met een kunstwerk maar letterlijk al mijn hele leven. Mijn hele leven schilder en teken ik om te komen tot het kunstwerk van nu. Er wordt ook te vaak te simpel gedacht over de creatie van een kunstwerk.


Q.      Welke materialen gebruik je?

Ik heb een hekel aan prutswerk dus mijn doeken en verf zijn van kunstenaarskwaliteit. Vaak zijn grote doeken zelfs opgespannen op een aluminium frame. Verf moet goed zijn. Je hebt er niks aan als je verf na 5 jaar haar pigmenten verliest. Wanneer je de titel kunstenaar hebt, dan is het ook een kunst om die te behouden. Ik lever kunst met kwaliteit!


 
 
 

Get in Touch


ChriBuKunst@gmail.com

+31  6  52415520

BTW nr. NL237796776B04

ChriBu Art

Cryb-Academy

 

© Copyright. All Rights Reserved.

Op alle mondelinge en schriftelijke overeenkomsten met ChriBu Art, Cryb-academy en haar vertegenwoordigers zijn de algemene voorwaarden van ChriBu Art van kracht.